Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Movetec Oy | Suokalliontie 9 | 01740, Vantaa | Puh: 09 525 9230 | Asiakaspalvelu: info@movetec.fi | Tilaukset: orders@movetec.fi | Y-tunnus: 0705113-4
Rakennustyömaan vuoksi vanha ajoreitti Turvalaaksonkujan kautta Vantaan toimistollemme on ajoittain estetty.  Uusi ajoreitti kulkee Katriinantien kautta --> Suokallionkuja --> Suokalliontie.
 

Ei kattoa automaation rajana

Vuonna 2016 perustettu Trussmatic on nuoresta iästään huolimatta maailman johtava kattoristikoiden täysautomaattisten tuotantolinjojen toimittaja.

Automaation kiihtyessä eri toimialoilla, ei kattoristikoitakaan ole tarpeen tehdä enää ihmisvoimin. Trussmaticin automatisoitu tuotantolinja tehostaa kattoristikoiden tuotantoa, parantaa tuotteen laatua, vähentää henkilöstön tarvetta, parantaa ergonomiaa ja on ennen kaikkea turvallinen ratkaisu.

Vaikka yrityksen päämarkkina onkin tällä hetkellä Yhdysvalloissa, missä rakennusvolyymi on suurta, kaikki sen toimittamat ratkaisut valmistetaan Suomessa. Myös Movetec on saanut osallistua tuotantolinjan mekaniikan rakenteisiin.

Älykäs ratkaisu säästää lattiatilaa ja pitää kilpailijat loitolla

Täysautomaattisen tuotantolinjan yksi tärkeimmistä aspekteista on sen pystyasennossa tehtävä kattoristikoiden kokoonpano. Ratkaisu pitää huolen, ettei kilpailijoita ole lähiaikoina tulossakaan. Ainakaan sellaisia, jotka pystyvät tekemään tuotannon yhtä kompaktissa tilassa.

”Pystyasennossa kasaaminen ei vie lattiatilaa samalla tavalla kuin horisontaalisessa kasauksessa, mikä pitää tehtaan lattia-alan pienenä”, toteaa Trussmaticin Design Manager Otto Orava.

”Tällä hetkellä linjalla kasataan parhaimmillaan noin sata ristikkoa päivässä, mutta tavoitteena on tuplata nykyiset tuotantomäärät nopeuttamalla tuotantoprosessia entisestään.”

Sahatavaran käsittelylaitteiden lisäksi Trussmaticin ydinosaamista ovat sen tuotantoprosessia ja laatua varten kehitetyt ohjelmistot sekä prosessiautomaation ohjausjärjestelmät, joissa yksi operaattori pystyy hallinnoimaan ja valvomaan koko tuotantoprosessia.

”Robotit eivät katso työoloja tai -aikaa, vaan työskentelevät ympäri vuorokauden yhden hengen miehityksellä.”

Mekaniikka tuotantolinjan perustana

Siinä missä äly ja ohjelmointi tuovat tuotantolinjan kilpailukyvyn, mekaniikka luo sille perustan.

Movetecin ja Trussmaticin yhteistyö lähti käyntiin vuonna 2018, kun Jere Korhonen ja Joonas Koski Movetecilta olivat vierailemassa Tanskaan asennettavan kattoristikoiden tuotantolinjan testiajossa Lempäälässä. Kävi ilmi, että Movetecilla olisi tarjota profiilijärjestelmiä sekä lineaariratkaisuja. Siitä se sitten lähti.

”Tuotantolinjan varastoportaalin liikenopeudet ovat suuria, joten akseleiden valmistuksen ja kokoonpanon laatu ovat kriittisiä nopeuden ja tarkkuuden kannalta.”

Movetecin toimittama varastoportaalin kokonaisuus, joka sisälsi lineaariakselistot ja alipainetarttujat, toimi alusta asti kuin valettu.

”Kysyin Rikulta (Movetecin Minitec-alumiiniprofiiliratkaisujen asiantuntija), että mitä teette eri tavalla kuin muut alumiiniprofiilijärjestelmien toimittajat. Riku vastasi, että he ovat tarkkoja. Ei se vaadi sen enempää kuin tehdä kerralla hyvin.”

Trussmaticille tärkeää yhteistyössä oli myös keskitetty hankinta.

”Olemme pieni organisaatio, joten hankinnan kannalta on kätevää, että saamme suurimman osan mekaniikan komponenteista yhdeltä toimittajalta.”

Movetec onkin toimittanut olemassa oleviin tuotantolinjoihin lineaarijohteet, kuularuuvit, energiansiirtoketjuja, planeettavaihteita, kytkimiä, karamoottoreita, iskunvaimentimia, hammastangot ja -hihnat sekä voitelujärjestelmiä.

Osaan tuotantolinjoista Movetec on toimittanut myös varastoportaalien kokonaisuudet kokoonpantuna. Tämän lisäksi tanskalaisen asiakkaan tuotantolinjaan toimitettiin lisäkauppana kattoristikon kääntölaite, jossa hyödynnettiin Movetecin lineaariratkaisuja. Movetec oli mukana jo laitteen luonnostelu ja -suunnitteluvaiheessa sekä toimitti laitteeseen lineaariliikkeiden mekaniikan kokonaisuuden.

Tekninen tuki olikin tärkeässä roolissa, kun tuotantolinjan laitteita kehitettiin.

”Olen heittänyt Jerelle (Movetecin lineaarimekaniikan asiantuntija) aika monta porkkanaa, että miten tämän ja tämän saisi toimimaan ja millainen ratkaisu olisi paras tiettyihin kohtiin. Aina olemme löytäneet ratkaisun ongelmaan kuin ongelmaan.”

Keskitetyn hankinnan, teknisen tuen ja laadukkaiden alumiiniprofiilijärjestelmien lisäksi toimitusvarmuus oli kriittinen arvo yhteistyön kannalta.

”Nopea toimitus varaosissa on meille myös tärkeä kriteeri. Asiakkaasta kyllä kuuluu, eikä kovin kauniisti, jos tuotanto seisoo kauan yhden varaosan takia. Movetecilta varaosat on aina toimitettu nopealla aikataululla.”


Toimitusta vaille valmiin alumiiniprofiilijärjestelmän esittelyä.


Unigripperin alipainetarttuja nostaa ja siirtää kattoristikoiden osia alipaineen avulla.


Tässä kuvassa näkyy Movetecin toimittamat alipainetarttujan pumppu, Minitec-profiileita, Hiwin-johteita, Breco-hammashihnoja sekä DLS-rasvausjärjestelmän putkituksia.


Movetecin toimittamat planeettavaihteet, sakarakytkimet ja väliakselikytkimet.


Miehet rivissä. Kuvassa vasemmalta: Toni Salin (Movetec), Jere Korhonen (Movetec), Riku Leino (Movetec), Ville Mäkinen (Movetec) ja Otto Orava (Trussmatic)


Alumiiniprofiilijärjestelmä kokonaisuudessaan.

© Movetec 2021. All rights reserved. Site by Aidia.