Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Movetec Oy | Suokalliontie 9 | 01740, Vantaa | Puh: 09 525 9230 | Asiakaspalvelu: info@movetec.fi | Tilaukset: orders@movetec.fi | Y-tunnus: 0705113-4
Rakennustyömaan vuoksi vanha ajoreitti Turvalaaksonkujan kautta Vantaan toimistollemme on ajoittain estetty.  Uusi ajoreitti kulkee Katriinantien kautta --> Suokallionkuja --> Suokalliontie.
 

Komponenteista lainausautomaattiin

Kun Metropolia ammattikorkeakoululta tuli pyyntö suunnitella kannettavien tietokoneiden automaattinen lainausasema, otti JTM Automaatio haasteen mielellään vastaan.


Lainausaseman edessä JTM Automaation toimitusjohtaja Jari Mäkinen ja hänen vaimonsa Teija Mäkinen.

Kannettavien tietokoneiden automaattinen lainausasema sai alkunsa viime syksynä, kun ammattikorkeakoulu Metropolia pyysi JTM Automaatiota suunnittelemaan Helsingin toimipisteeseensä kannettavien tietokoneiden lainausaseman opiskelijoiden ja henkilökunnan elämää helpottamaan.

Digitalisoituneen oppimisympäristön vuoksi kannettavien tietokoneiden lainaus oppilaille on nykyisin välttämättömyys.

”Suurin etu kannettavien tietokoneiden lainausasemalle on siinä, että nykypäivänä on paljon ohjelmistoja, joita on oikeus asentaa vain koulun omistamille tietokoneille. Lisäksi koulut eivät voi velvoittaa oppilaitaan hankkimaan omia tietokoneita”, kertoo JTM Automaation toimitusjohtaja Jari Mäkinen.

Kun atk-luokkia ei enää tarvita ja kaikki koneet saadaan hyötykäyttöön, opetussuunnitelmaa pystytään toteuttamaan tehokkaammin. Nopeus onkin lainausasemassa olennaisessa asemassa.

”Jos jonossa on 20 ihmistä, niin lainaus ei silloin voi kestää kauaa. Alustava läpimenoaika on noin 15 sekuntia, mutta laitetta nopeusoptimoidaan edelleen.”

Pitkäjänteisellä yhteistyöllä synergiaetuja

Koska vastaavaa tuotetta ei markkinoilla vielä ollut, lainausaseman prototyypin tuotekehitys aloitettiin ruohonjuuritasolta. Kun lainausasemaa lähdettiin suunnittelemaan, oli yhteistyö Movetecin kanssa luonnollinen jatkumo jo vuosia kestäneelle yhteistyölle.

Movetecin asiantuntijat olivat mukana konsultoimassa ja suosittelemassa optimaalisimpia komponentteja lainausaseman mekaniikkaan osana tuotekehitystä.

”Movetecin asiantuntijoiden avulla saimme kaikki komponentit keskitetysti yhdestä paikasta, mikä helpotti lainausaseman työstämistä.”

Movetec on toimittanut laitteeseen mm. Kabelschleppin energiansiirtoketjut, Hiwinin johteet ja kuularuuvit, ruuvin laakeriyksiköt, hammashihnakäytöt, sakarakytkimet, askelmoottorit ja moottoriohjaimet, ja Allen-Bradleyn valoverhot.

Käyttäjäystävällisyys ja tehokkuus ennen kaikkea

Siirrettävissä oleva lainausasema säästää tiloja, aikaa, henkilöstöä ja ympäristöä. Helppokäyttöisyys ja kestävyys on integroitu laitteen jokaiseen funktioon sen muotoilusta käyttäjätoimintoihin.

Lainausasema ei ole vihreä vain väriltään, vaan siinä on myös otettu huomioon energiansäästö optimoidulla ja minimoidulla virrankulutuksella.

”Latausasema lopettaa tietokoneen akun lataamisen heti kun se on täynnä, mikä pidentää kannettavien käyttöikää ja säästää energiaa. Lisäksi lainausasema menee lepotilaan 10s viimeisimmän tapahtuman jälkeen.”

Kestävästä pellistä ja kevyestä alumiinista valmistettu lainausasema on helposti liikuteltavissa pyörien ja kahvojen ansiosta.

”Lainausasemaa saa siirrettyä helposti ja se mahtuu hyvin myös hissiin. Lisäksi se on muotoiltu täysin saumattomaksi, joten murtautuminen sen sisään on, jos ei nyt mahdotonta, niin ainakin haastavaa.”

Katse tulevaisuudessa

Sähköiset ylioppilaskirjoitukset, etäyhteydet ja itsepalveluasemien suosion kasvu ovat omiaan lisäämään kysyntää lainausaseman tyyppisille ratkaisuille. Lainausasema on joustavasti muokattavissa niin kapasiteetiltaan kuin käyttötarkoitukseltaan.

”Räätälöintimahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat. Lainausasemalta voisi lainata myös padit, hiiret, sekä muut tarvikkeet ilman IT-tuen läsnäoloa.”

Käyttökohteiden lisäksi myös käyttöympäristöjä on monia.

”Lainausasemalle ihanteellisia käyttökohteita ovat mm. (itsepalvelu)kirjastot ja toimistot. Kirjastoissa on oltu kiinnostuneita lainausasemasta ja automaateille on myös varattu määrärahoja.”

Tulevaisuudessa kysymykseen voisi tulla myös etähuolto mahdollisuus.

”Kaikki on kehitettävissä niin kauan kuin tarvetta on.”

Lue kannettavien tietokoneiden lainausautomaatista lisää täältä >>


Lainausasema myös lataa kannettavat tietokoneet.


Lainausasema ei ole vihreä vain väriltään, vaan siinä on myös otettu huomioon energiansäästö optimoidulla ja minimoidulla virrankulutuksella.  

© Movetec 2021. All rights reserved. Site by Aidia.